Sukhotai és un dels punts turístics més famosos de Tailàndia pel que fa a la part cultural. En aquest indret es va desenvolupar el regne de Sukhothai, el que es coneix com la Primera Era Thai. Avui en dia, es pot passejar per les ruïnes de l’antiga ciutat amb diversos temples. Hi ha quatre zones: la zona centre, que és la més famosa, la nord, l’oest i la sud, cada una d’elles amb una entrada de 100 Baths.

La ciutat antiga de Sukhothai es remunta al segle XII. En aquells temps Tailàndia encara no era el país que coneixem avui, si no un conjunt de regnes que tant lluitaven contra si, com contra els provinents de Cambodja i sobretot dels de Myanmar. El Regne de Sukhothai va anar creixent i guanyant importància. En temps del tercer rei, Pho Lhun Ramkhamhaeng, els límits arribaven fins a Phrae, Nan i Vientiane, al nord, actual capital de Laos. D’aquest període prové la incorporació al budisme i l’alfabet tailandès. Va ser un temps d’esplendor cultural i de pau generalitzada.

El nét de Pho Lhun Ramkhamhaeng, Phra Maha Thammaracja Li Thai, va engrandir el territori i va regnar en temps de prosperitat, com el seu avi. Les aliances matrimonials amb altres regnes tailandesos i la religió budista va ajudar a ampliar el terriotri.

Cap al 1370, una nova dinastia començava a tenir importància, els Ayutthaya. El regne de Sukhothai va caure en la seva influència i finalment, el 1438, en va passar a formar part oficialment.

De les quatre zones a visitar, la més famosa és la del centre. En part perquè és la que té els temples més importants i en part perquè està molt ben ubicada, ja que l’accés està a la mateixa ciutat vella.

El temple principal és el Wat Mahathat, que reflecteix l’estil arquitectònic Sukhothai.

També podem visitar el Tha Pha Daeng Shrine, d’estil Khmer i que data del 1107 i el Wat Si.

Per la seva part, el Wat Si Sawai està associat a l’hinduisme i al savaisme. Amb el temps el santuari es va transformar al budisme.

Del gran palau, només en queden les ruïnes de la base, conegudes com a Noen Prasat.

La que fou la capital de Tailàndia, fa més de 700 anys, va ser reconeguda per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat.

Hauries de saber:

– De Phitsanulok a Sukhothai: autocar per 38 Bahts fins a l’estació d’autocars o 54 fins a la ciutat vella. Surt més a compte anar a la ciutat vella. L’últim autocar per tornar passa a les 18.00h.

– Si només visiteu la zona central, podeu anar i tornar el mateix dia a Phitsanulok. 

– Zona del centre: entrada 100 baths. Visita dues hores.

– Zona del centre: es pot visitar caminant. No cal llogar bicicletes.

– Davant de l’entrada cap al parc històric et lloguen bicicletes a 30 Baths el dia.

– Més fotos de Sukhothai

Anuncis