Al Japó parlen japonès i utilitzen tres caràcters kanji, que deriven dels hanzi que són els xinesos, els kana que es divideixen en els hiragana i els katakama que van ser creats per a les dones. Els primers fan referencia a les paraules japoneses i els segons pels estrangerismes o les paraules que provenen de l’exterior, com televisió. No cal preocupar-se gaire, ja que hi ha moltíssima gent que parla anglès i moltes de les informacions estan traduïdes.

Per entrar al país no necessitem visa, ni els catalans, ni els argentins. A la duana et posen un segell que permet viatjar 90 dies pel país. Per tant, Japó potser un d’aquells països per descansar, sempre que treballeu a canvi de dormir i menjar (com a mínim).

Diem “sempre que” perquè viatjar pel Japó és caríssim, és igual el que hagis llegit en algun blog on t’assegurin que han gastat 10€ per dia (segurament hagin fet lo de treballar i així el denominador de l’equació els creix i la mitjana els dóna millor). Us deixem el link de Japó amb pressupost per motxillers.

La moneda oficial és el ien que podeu veure escrit com o amb la seva forma kanji . Al març del 2017 respecte al dollar americà estava a 108. Es pot canviar en qualsevol banc o casa de canvi.

No cal comprar paper de WC i hi ha banys públics i gratuïts tant pel carrer com a les estacions de tren i metro. Totalment recomanable anar als waters que t’escalfen les cuixes i et netegen el cul.

Es necessita un adaptador pels aparells electrònics catalans i un conversor de corrent, ja que al Japó utilitzen 110V. Als McDonald’s podreu carregar sense problema però moltes vegades la planta que te carregadors no te internet…

Es pot beure l’aigua de les aixetes, a no ser que diguin el contrari.

El menjar, per pressupost motxiler, és car fins i tot als supermercats. Als restaurants l’opció més econòmica ronda entre els 500 i els 60¥ i als supermercats entre els 300 i els 400. Sempre es pot menjar pa (una bossa de pa de motlle amb 6 llesques però són unes llesques més gruixudes que les nostres, molt més tendres i més bones) i una llauna de sardines per 200¥. Als supermercats, vora les 20:00 fan descomptes al menjar envasat, però no és fàcil trobar el super dels bons descomptes. Hi ha unes botigues, equivalents als nostres tot a 100, que es diuen 100¥ on podreu comprar tres paquets de noodles o un de pasta per 100¥.

Tòquio té dos aeroports, si podeu triar arribeu al de Haneda, ja que està molt més a prop de la ciutat i us costarà menys diners anar cap a Tòquio. La manera més barata de trasllardar-se cap o desde Corea és amb ferry, de Fukuoka a Busan.

Pàgines webs i blogs que us serviran:

Japan-guide: no us cal comprar una guia (els diners de la guia, us faran falta per viatjar per Japó). Aquesta web ofereix informació turística, rutes, informació de com viatjar, on dormir, etc. Espectacular! Ens hem fet molt amics.

Turismo-japon: el complement de l’anterior amb castellà.

Flapyinjapan: un espanyol que viu al país del sol naixent i que explica les sorpreses de Japó, així com la part turística.

Hi ha xarxes obertes de wifi gratis a les botigues, als supermercats, als restaurants, a les estacions de tren i metro, als autocars, al carrer, etc.

Idees motxileres per no morir viatjant pel Japó

La nostra ruta per Japó va ser: Tòquio, Kamakura, Nikko, Shibu Onsen (només perquè hi vam treballar a canvi d’allotjament i menjar), Shibu Kohen i Yudanaka perquè estan aprop de Shibu Onsen, Matsumoto, Nagoya, Hiroshima, Osaka, Nara, Kyoto, Kamakura, Himeji, Fukuoka. Si mireu al mapa, la ruta és rara, però viatjavem de nit.

Tòquio: 4 dies a Tòquio ciutat (ideal 4 dies per la ciutat i dos dies per escapades a Kamakura i Nikko.
-Dormir: no hi ha cap opció que baixi dels 1500¥ per nit i per persona.
– Metro: 1200¥pase de 72 hores. Altament recomanable, de fet nosaltres és la primera vegada que paguem per un passe de transport.
– Tren de l’aeroport de Haneda a Tòquio: per ser diumenge 500¥.

Kamakura: 1 dia, anar i tornar a Tòkio (ideal: 1 dia anar i tornar però si només podeu fer una escapada des de Tòquio, prioritzeu Nikko).
– Tren de Tòquio a Kamakura anar i tornar:1470¥.

Nikko:1 dia, anar i tornar a Tòkio (ideal: 1 dia anar i tornar però si teniu més temps us podeu quedar una nit i recorre els voltants)
– Tren de Tòquio a Nikko: compreu-lo a les botigues de venda de cupons de descompte, costa gairebé la meitat de preu. 1390¥.

Shibu Onsen: 30 dies ( ideal un dia, si és que hi voleu
– Autocar de Tòquio a Nagano: 2500¥. Autocar nocturn.
-Tren de Nagano a Yudanaka: 1140¥
– De l’estació de trens de Yudanaka a Shibu Onsen: caminar.
– Dormir: els preus no baixen de 3000¥ pero hi ha un hostel on pots dormir I menjar a canvi de treballar 5 hores diaies, 5 dies a la setmana. Per més informació envieu-nos un e-mail o un comentari. Nazaru Hostel és l’opció motxilera del poble, tot i que a preus japonesos. Un truc: feu el check in el més abiat possible i encara que hagueu demanat dormitori és fàcil que tingueu una habitació estic japonès.

Matsumoto: un  dia i una nit (ideal unes hores)
– Castell: 610¥. Inclou l’entrada al museu.
– Tren de Yudanaka a Nagano: 1140¥
– Tren de Nagano a Matsumoto: 1160¥

Nagoya: unes hores (ideal unes hores, si és que hi voleu anar)
– Guardamotxilles: 700¥ dues motxilles grans.
– Autocar Matsumoto a Nagoya: 2800¥

Hiroshima: un dia (ideal: un dia)
– Museu de la pau: 200¥
– Autobus de Nagoya a Osaka i d’Osaka a Hiroshima que surt a les 23:10 i arriba a les 06:10: BusPass de Willer express.
– Guardamotxilles:700¥.

Osaka: un dia i una nit (unes hores, si és que hi voleu anar)
– Guardamotxilles: 600¥.
– Autobus de Hiroshima a Osaka que surt a les 23:30 i arriba a les 06:45: BusPass de Willer Express.

Nara: un dia (ideal dos dies)
Guardamotxilles: 600¥. Noméab monedes però hi ha una màquina que et torna el canvi.
-Tren de Osaka a Nara: 560¥.

Kyoto: tres dies (ideal: per fer turisme 3 dies però si us podeu permetre quedar-vos més temps, no ho dubteu)
– Guardamotxilles: 400¥. Al costat del centre comercial Aaon.
-Tren de Nara a Kyoto: 620¥.

Kanazawa: un dia (ideal: un dia, és pot anar i tornar a Tòquio viatjant a la nit).
– Guardamotxilles: 600¥.
– Autocar de Kyoto a Toquio i d’alli a Kanakura. De Kyoto surt a les 9:42 i arriba a Tokio ales 18:50 a Shinjuku Station. Del mateix lloc surt a les 23:15 i arriba adesti ales 07:55

Himeji: unes hores (ideal unes hores)
– Castell: 1000¥ entrada al castell però per 40¥ es pot entrar al jardí del costat.
– Autobus de Kanazawa a Himeji passant per Tòquio: surt de Kanazawa a Shinjuku Station South Exit a les 22:45 i arriba ales 06:30. De Toquio cap a Himeji surt de Tokyo Station Kajibashi parking lot a les 22:00 i ariba ales 08:20. A lestacio de toquio es poden deixar les maletes per 500 i hi ha sala despera i es pot carregar.

Kobe: unes hores (ideal no ho sé perquè no la vam recórrer gens)
– Tren de Himeji a Kobe: 960¥.
– De Kobe agafem el WillerExpress nocturn cap a Fukuoka.

Fukuoka: un dia i una nit (ideal unes hores, si és que hi vols anar)
-Guardamotxilles 600¥
– De Fukuoka a Busan: ferry de Camelia per 2500¥.

Anuncis