La porta d’entrada a Corea del Sud, si es ve del Japó, és pel port de Busan. Aquesta ciutat està connectada amb Fukuoka per ferri. Busan (부산) és una de les ciutats metropolitanes del país.

Un dels principals atractius turístics són les seves platges però confessem que no hi vam anar, ja que mirant les fotos ens semblava Salou. Nosaltres vam dedicar el dia a visitar els mercats que hi ha per la ciutat.

Sense cap mena de dubte, la joia de la ciutat és el mercat de peix Jagalchi. Un immens mercat amb infinitat de peixos i marisc. Tot ben fresc, tant que els bitxos encara estan nedant en aquaris. La part de dalt està dedicada a la restauració, on tens garantida la frescor del peix perquè et cuinen el que has vist abans nedant, això sí gens econòmic.

Aprofitant que estàs per la zona no et perdis el mercat del voltant, també venen peix i hi pots menjar però en la seva majoria fregit. L’altre mercat gegant de la ciutat, en aquest cas de botigues de roba i altres objectes és el Gukje.

Però Busan no viu només d’aquests mercats, per exemple, el mercat de Bujeon, a prop de l’estació de trens homònima és molt gran. Comparat amb els altres tres que hem comentat, és petit però si és el primer mercat que veieu a Corea, us sorprendrà.

La zona de moda i comercial per excel·lència és Seomyeon. No només està plena de centres comercials, botigues, restaurants i cafeteries, sinó que si plou pots embotir-te al subsòl i passejar pel centre comercial cobert. Perdre’t per aquesta zona no té excusa, ja que fins i tot els carrers es coneixen segons el tipus de botigues. Per exemple si el carrer del cafè està ple de cafeteries, el carrer de la cirurgia està ple de…clíniques de cirurgia.

El Busan Citizens Park és un immens espai verd on la gent va a passar el cap de setmana.

De la mateixa manera que passa amb moltes ciutats coreanes, Busan té una muntanya dins de la ciutat, la Guemjeong. En aquesta muntanya hi ha el temple Beomeosa. Possiblement és un bon lloc per acampar i passar la nit, però en aquest cas no ho vam provar.

Hauries de saber:

– 4000₩ habitació compartida. Però en realitat no hi vam dormir. L’oferta la vam trobar per Booking.com

– Hi ha McDonald’s 24 hores.

– Anar de Fukuoka (Japó) a Busan (Corea del Sud) amb ferri: companyia Camelida per 2500¥. Al ferri hi ha una espècie de onsen i aigua calenta per fer-se noodles i te, gratis. La classe més econòmica es comparteix cabina amb unes altres 6 persones més.

– Anar de Busan a Gyeongju: autobús per 4800₩.

Més fotos de Busan

Anuncis