Osaka (大阪市) és una ciutat de la prefectura d’Osaka, de la regió de Kansai.

Osaka va ser capital del país del 652 al 655, qua l’emperador Lotoku hi va construir el palau Naniwa Nagara-Toyosaki, ja que Osaka, en aquells temps s’anomenava Naniwa. Del 744 i durant un any va tornar a ser capital, en temps de l’emperador Shomu, abans que es traslladés a Kyoto.

La ruta que vam fer nosaltres, unia dues estacions de trens, la d’Osaka Station i la de Kita-ku, Japan que és des d’on surten els trens cap a Nara, amb la línia Kintetsu Nara. Del barri de Kita, la zona executiva, al barri de Minami, el típic barri amb llums i cartells que ens ve al cap quan pensem amb el Japó modern. L’atractiu principal d’Osaka és el seu castell, però confessem que entre que s’havia de pagar 600¥ i que està reconstruït, el 1931, ens el vam saltar olímpicament.

El barri de Kita també es coneix com a Umeda perquè allí és on hi ha la segona estació important de la ciutat, Umeda Station. Bàsicament és un punt de transport, negocis i centres comercials amb pocs atractius turístics.

Si sou dels que us agrada fer fotos de les vistes de la ciutat, podeu començar la ruta al Umeda Sky Building, un espectacular edifici de 173 metres d’alt però s’ha de pagar 1000¥ d’entrada. L’edifici està obert de 10.00 a 22.30, l’última entrada és a les 22.00.

Si preferiu veure coses gratuïtes, podeu anar pel carrer Ogimachi on hi ha el temple Taiyuji, fundat el 821.

Pel camí, a l’illa, ens trobarem amb el Nakanoshima Park, on hi ha un bonic jardí de roses, entrada gratuïta, amb més de 4000 rosers. Aquest parc, entre els rius Dojimagawa i Tosanorigawa és el més antic de la ciutat.

Si Kita, que és més conegut per Umeda, el nom de l’estació de trens, és la zona de negocis; Minami, és més conegut per Namba, també una estació de trens; i és la zona d’oci, de compres i de restaurants. Per recórrer la zona de Minam o Namba, el millor és deixar-se portar pels peus. A prop de l’estació de trens hi ha un dels pocs McDonald’s 24h que no tanca en tota la nit.

Osaka també destaca pel seu aquari i pel parc d’atraccions Universal Stuidos, però totes dues destinacions queden fora del viatger motxiller.

Hauries de saber:

– Castell d’Osaka: obert de 9:00 a 17:00. Entrada 600¥.

– Osaka es pot visitar en un dia.

– De camí entre les dues estacion, per l’avinguda principal hi ha un supermercat amb àrea de menjar: microones, torradora i aigua calenta. També es pot carregar els dispositius electrònics. El lloc es diu Foodiu i en teoria està obert 24h. Per ubicar-lo: 1 Chome-1-5 Dōjima, Kita-ku, Ōsaka-shi, Ōsaka-fu 530-0003, Japan.

– Guardamotxilles: estació d’Osaka per 600Y, les dues motxilles grans.

– D’Hiroshima a Osaka: autobús nocturn amb el pase de WillerExpress que surt d’Hiroshima Station South Exit a les 23:30 i arriba a Osaka ekimae 4th building (a prop de Umeda Station) a les 06:45.

Mes fotos d’Osaka

Anuncis