Matusmoto (松本) és una ciutat de la prefectura de Nagano, a la regió de Chubu. El motiu principal de visitar la ciutat és el seu castell, un dels pocs castells originals que queden al Japó, designat juntament amb el d’Himeji i el de Kumamoto com Tresor Nacional.

El castell va començar com un fort, en el període de Sengoku, i posteriorment, durant el 1500 es va anar modificant i ampliant fins a arribar al 1593 per tenir la forma actual. El castell amaga secrets, com per exemple, si el mirem des de l’exterior, sembla que tingui cinc plantes però en realitat en té sis. La planta oculta, que servia de magatzem, també era un bon lloc per amargar-se en cas d’emboscada. A les parets hi ha forats rectangulars, anomenats Yazama, preparats per disparar les fletxes i forats quadrats, que s’anomenen Teppozama, i eren pels mosquetons. La primera planta, que s’utilitzava d’emmagatzematge de menjar i armament, i la segona planta, tenen les mateixes dimensions, però en aquest cas, la planta tenia 8 habitacions que estaven destinades al descans dels samurais en cas que s’haguessin de quedar al castell. La tercera planta és l’amagada, sense finestres, utilitzada també com a magatzem. La quarta planta és la que té el sostre més alt de totes i menys pilars, es creu que era l’àrea del senyor. La cinquena planta era la sala de reunions per discutir sobre les tàctiques defensives en cas d’emergència, en aquest cas, les finestres estaven destinades a ser punts d’observació de la batalla. I l’última planta, el millor punt d’observació.

Els altres atractius turístics de Matsumoto són passejar per l’històric carrer Nakamachi-dori on podem contemplar cases d’estil tradicional japonès, algunes de les quals, eren antigament magatzems (kura) o podem descansar al preu del temple Yohashira.

La visita a Matusomoto es pot completar amb Nagoya, una ciutat la fem durant el matí i l’altra a la tarda.

Hauries de saber:

– Des de l’estació d’autobús i tren es pot anar caminant als punts turístics.

– Castell de Matsumoto: Obert de 8.30 a 17.00. Entrada 610¥. L’entrada també val pel museu de la ciutat. Per entrar al castell, et revisen l’entrada però no la tallen, la tallen just quan entres al museu, així que si sou dos…

– Hi ha visites guiades gratuïtes en anglès, realitzades per voluntaris. 

Servei de préstec de bicicletes gratuït, preguntar a Informació i Turisme.

Anuncis