Shibu Onsen pertany a la prefectura de Nagano, a la regió de Yamanouchi, i és famós al Japó pels seus banys públics, els onsen, igual que la seva veïna Yudanaka Onsen.

La gràcia de visitar la zona és allotjar-se en un dels ryokan, nosaltres li’n diríem Spa (tot i que no tenen res a veure), i banyar-se en els 9 onsen públics, banys, que hi ha repartits pel poble. S’ha de tenir en compte que no tots els hotels ofereixen aquesta opció (veure el Hauries de Saber, al final de l’entrada).

Ja que per banyar-se, jas de sortir de casa, la manera més cómoda és amar-hi sense roba…, tranquilitat, la gent va vestida amb la yukata, que seria com un barnús i porten als peus les sandàlies, les gets, unes sandàlies de fusta, que mig recorden als esclops pel soroll que fan al caminar.

Diuen que banyar-se als 9 onsen porta bona sort i per tal de tenir-ne una prova, a fora de cada bany hi ha un segell per verificar que t’has banyat allí. La part comercial és comprar una tela, a les botigues de souvenirs o al ryokan i estampar els segells allí. A més a més les aigües de cada onsen tenen propietats diferents, per exemple kes del onsen 1 curen els problemes d’estómac i intestinals les del 2 els problemesde la pell, però concretament per l’acné has d’anar al onsen 3. Mal de gola? Suergeix-te a l’aigua det’ajudamb i si el que tens son problemes de neuralgia, a les del 5. El 6 t’ajudarà amb els problemes de la vista i el 7 amb les operacions en general. Al 8 les dones podran tractar-se els seus problemes i al 9 el reuma.

Gent amb la Yukata

Els onsen són banys públics, característics del Japó, que es van crear quan la gent no tenia banyera a casa seva. Avui en dia, per una part dels japonesos i turistes s’han convertit en una cosa cultural, però pels locals segueix essent la seva manera de banyar-se.

Al poble hi ha un parell de galeries d’art i museus que ens poden servir per entretenir-nos una estona. Hi ha una petita ruta que va per darrera del poble i que uneix uns quants temples, essent el Takayakushi, el principal i l’altre el Onsen-ji. A l’altre costat de riu hi ha un altre temple, el Amagawa Jinja Shrine.

Si atravessem el riu pel pont que hi ha davant d’Informació i Turisme i seguim el camí en pujada, arribarem a un altre riu. On un camí ens portarà a travessar la carretera nacional 292 i allí ens trobarem amb un altre bosc. És difícil fer una ruta per allí, així que ens haurem d’acontentar en seguir la sèquia, per caminar una mica entre els arbres.

Pels voltants de Shibu Onsen hi ha diverses pistes d’esquí i el parc dels “snow monkies”, el Jigokudani Yaenkoen o directament Snow Monkey Park, característic per que, sobretot a l’hivern, aquests macacos salvatges van a banyar-se a les càlides aigües. L’entrada al parc és de 800¥. Si us voleu estalviar els diners, caminant pels boscos de la vora, seguramet us trobareu algun d’aquests exemplars.

Hauries de saber:

– Les normes i costums d’un onsen.

– S’hi t’allotges en algun dels hotels habilitats, et donaran la clau que obra tots els onsens. Si no, has d’anar a Informació i turisme, pagar 500¥però només podras entrar al 9.

– Com anar de Yudanaka a Shibu Onsen: l’opció més barata és caminar, són uns 20 minuts. Si no, hi ha un parell d’autobusos locals per hora i costen 180¥.

– S’ha de vigilar quan es camina pel bosc i pel poble, ja que et pots trobar amb els micos salvatges i com a tal, et poden atacar (provat).

– Un bon lloc per dormir és Nozaru Hostel. El lloc té habitacions estil japonès i dormitori estil japonès. Un consell, si reserveu un dormitori compartit arriveu d’hora a fer el check-in (comença a les 15.00) i potser us toca una habitació de les boniques, compartida però millor que les destinades a dormitoris. A més a més hi ha onsen privat, tot i que el de dones és una mica petit.

 

Més fotos de Shibu Onsen

Anuncis