Nikko (日光市)és una ciutat de la prefectura de Tochigi a la regió de Kanto. Aquesta ciutat es troba a 140km de Toquio, per tant pot ser una escapada d’un dia.

Des de l’estació de trens es pot anar caminant a la muntanya dels temples. Sortint de l’estació només cal seguir les indicacions, però tireu tot recte per l’avinguda i a la primera, gireu a l’esquerra, fins al final, on veure el bonic pont vermell Shin-kyo, una reconstrucció del que al s.XVII només podia creuar la familia imperial i els generals.

Allí mateix, a l’altre costa de la carretera, comença la pujada a la muntanya dels temples. N’hi ha quatre per visitar el Temple Rinno-ji,fundat pel monge budista Shodo Shonin, el 766, essent el primer temple de la zona i que consta de 15 edificis. Aquest temple és famòs per tenir tres budes recoberts d’or. El Santuari Futarasa fundat el 72, amb més de 23 edificis. El Mausoleu de Taiyon i el Santuari de Toshogu, la joia de la corona.

El Santuari de Toshogu, que en realitat és el Mausoleu de Tokugawa Ieyasu, amb una entrada força cara de Y1300, és el més famos de tots per la seva extranya arquitectura, estil Gongen-zukuri. El temple va ser construit pel seu net el 1634, Tokugawa Ieyasu, el mausoleu del qual és el Mausoleu de Taiyon, que data de 1653. S’hi accedeix per la porta Niomon que ens porta a l’estable dels sagrats cavalls, amb els tres monos grabats, el Kotoku que va ser un regal del govern de Nova Zelanda i el Fukuisam. Aquests dos cavalls es van turnant les feines a realtizar al temple en un horari molt marcat, per exemple a les 6:00 esmozen, de 8:00 a 9:00 fan exercici i desprès serveixen la temple fins a les 12:00. Per la tarda dinen i pasturen i a la nit, a les 21:00 sopen.

En aquest temple, les Ema, les fustes on escriuen les pregarines tenen l’imatge del cavall, qui serà l’encarregat de donar la resposta a la pregaria. A l’entrada destaca la gran pagoda Gojunoto, de cinc pisos, i ja a dins, la porta de Yomeimon que dóna accés al temple. La construcció del temple va durar dos anys i hi van treballar més de 150000 artesans i fusters de tot el país. Per anar al santuari s’ha de travessar la porta Karamon, la que té un gat esculpit, i pujar cap a la torre Hoto.

Al sortir del temple, si només heu comprat el bitllet de tren senzill, no el Tobu Nikko Free Pass per anar a descobrir el llac Chuuzenji i els seus voltants com la cascada Kegon, podeu completar el dia anant a buscar la Shiraito. Per arribar-hi, s’ha d’agafar el camí de la dreta, mirant al temple i abans de pujar les escales. Passar per davant del musue i baixar al parquing, allí passar pel costat de l’estany i seguir un camí alquitranat, on al final de tot hi ha un cartell, que malgrat no entendre res, es pot deduir que porta a la muntanya. Ben d’hora trobarem un camí, paral·lel a la carretera que va passant per diferents santuaris i zones sagrades fins arribar a un encreuament, en una petita pujada, si seguim recte arribem a la zona destjada, si girem a l’esquerra fem un camí més llarg.

El conjunt de temples van passar a formar part de la llista de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, el 1999.

Hauries de saber:

– Com anar a Nikko des de Toquio: tren que surt de l’estació de trens de -Asakusa, línia Tobu per Y5580 (mirar el pròxim punt).

– Com comprar un bitllet cap a Nikko a meitat de preu: al costa de l’estació de Shinjuku hi ha unes botigues de venda de cupons, aquí podeu trobar un bitllet cap a Nikko per a Y1390, a utiltizar el dia que vulgueu. L’únic que s’ha de tenir en compte és que el biltlet no és express i que per tant s’ha de canviar 4 vegades de tren i és més lent. Al costat de les barreres per entrar a l’andana, hi ha l’oficina d’informació de la línia Tobu, entreu, ensenyeu el vostre bitllet barat i totalment legal i us explicaran com heu de fer els transbords. Un resum amb els horaris que nosaltres vam fer (hi ha molts més horaris). S’ha d’agafar el tren direcció Minamikurihashi però baixar al cap de dues estacions, a Hikifone (surt 7:51 i arriba 7:58). Allí podeu canviar a l’expres cap a Minamikurihashi (TN03) (surt 8:08 i arriba a les 9:09). Allí, a l’andana del davant canviar direcció Shintochigi (TN12) surt a les (911 i arriba a les 9:50). El pròxim tren ja pota a la línia Tobu-Nikko (TN25) (surt a les 10:04). El trajecte és llarg, sembla difícil però quan veus el mapa no ho és i davant de qualsevol dubte, pregunteu a la gent que espera trens. La part positiva, a meitat de gairebé 55€ a pagar-ne uns 14€.

– Semla que a la zona de la cascada es podria acampar tranquilament, no ho vam fer, però és sensació que vam tenir. Si algú ho fa, que ens comenti que tal la sugerencia. Insistim, va ser una sensció!

– Toshogu Shrine: obert de 8:00 a 17:00 d’abril a octubre i de novembre a març fins a les 16:00. L’entrada costa Y1300.

– Taiyuinbyo: obert de 8:00 a 17:00 d’abril a octubre i de novembre a març fins a les 16:00. L’entrada costa Y550.

– Rinnoji Temple: obert de 8:00 a 17:00 d’abril a octubre i de novembre a març fins a les 16:00. L’entrada costa Y400 per visitar només el Sanbutsudo i 300 s’hi volem la Casa del Tresor i el Jardí.

– Futurasan Shrine: obert de 8:00 a 17:00 d’abril a octubre i de novembre a març fins a les 16:00. L’entrada costa Y200.

Més fots de Nikko

Anuncis