La gran capital del país, Tokyo, és un bon exemple de ciutat japonesa actual, convinacio de la maxima modernitat amb la tradicio mes conservadora. La vida aquí és solitaria, homes i dones vestits de tratge, tothom a la seva bola i alts edificis plens de llums. De tota manera, si bé queden pocs llocs tradicionals, si que es pot trobar zones de característiques japoneses amb cases de fusta, temples i jardins. És una de les ciutats on destaca principalment el manga i tot el mercat que gira al voltant d’aquest art gràfic.

Amb l’objectiu de poder veure el màxim de coses de Tokyo amb 3 dies, recomanem agafar el metro pass per dos dies (inclús tres, si no sou de caminar). La següent ruta és molt extensa però es pot fer en un dia, si agafeu el metro.

Comencem per una de les zones que, segons diuen, encara manté l’estil Edo, el de l’antiga capital del país. La ruta comença al barri de Asakusa on al sortir de l’estació de metro de Asakusa passejarem pel carrer comercial de Nakamise, entrant-hi per la porta de Kaminarimon que té a cada costa les figures protectores de Fujin (déu del vent) i Raijin (déu del tro). Aquesta porta, originariament de fusta, va ser destruïda diverses vegades fins que el 1960 es va construir l’actual. L’altre carrer comercial és el de Denbouin. L’objectiu és arribar-se al parc per passejar-hi i descobrir el Temple Denbouin, el santuari Asakusajinja i el temple Sensoi. Passejant pel parc es passa pel jardí de Saaibutsu Habi i per Yogoda Hall que conmemora els 1200 anys del naixement de Ennin, el monjo que va establir Sensoji.

Quan acabem de veure el parc podem sortir per la porta Nitenman, direcció al riu Sumidagawa que entre el pont Sakura-bashi i Kototoinashi hi ha el parc Sumida. Aquest parc es va crear per ordre de Tokugawa Yoshimune amb l’objectiu que tothom pogués gaudir de l’espectacle de la floració de les cireres. Si hi aneu per Sant Jordi, ja heu fet tard, ja hi ha les fulles als cirerers (en aquesta època, per veure cirers florits heu d’anar cap al nord de Tokio, per exemple cap a Nagoya). Des del parc veureu com s’alça, majestuosament, la Tokyo Skytree, la torre de televió de 634 metres d’alt, símbol de la ciutat.

Si teniu el metro pass, baixeu a l’estació de Ueno-okachimachi sta. ja que toca recorrer l’altra part emblemàtica de la ciutat, la zona de Ueno i el seu parc amb l’estany Shinobazu. Aquí hi ha una altra de les zones comercials de la ciutat, el carrer Ameyoco, que ens portarà cap al parc on hi ha, a part de l’estany que ja hem mencionat, el santuari de Toshugu, una gran quantitat de museus i el Temple de Kaneiji. A l’entrada del parc hi ha la tomba de Shagi-tai, un soldat que va organitzar, el 1868, la lluita  contra l’Emperador a finals de la dinastia Edo.

Sortirem del parc per la punta del Temple de Kaneiji i anirem caminant cap a la zona de Yanaka Giza. Pel camí passarem pel cementiri de Yanaka i veurem un gran nombre de temples. El barri de Yanaka és un dels més bonics de Tokyo, manté un estil bohemi, amb cases baixes i una gran quantitat de temples. Definitivament un dels punts que s’han de veure de la ciutat.

Recorregut el carrer principal del barri, agafem el metro cap a Akihabara sta, al barri de Akihabara. Els carrers del voltant de l’estació de trens de Akihabara estan plens de botigues d’electrònica, en aquest ocasió de components electrònics. A més a més, també hi ha moltes botigues de productes relacionats amb el manga, des de llibreries fins a botigues de pelutxs. Al Tokyo Anime Centre, ubicat dins d’un edifici darrera de l’estació de trens, tenen una sala dedicada a exposicions temporals sobre manga, amb entrada gratuïta.

Si us agraden els llibres de segona mà, hi ha el Carrer dels Llibres Utilitzats de Kanda, sortida de metro Jimbocho sta, al barri de Ochanomizu. En podreu trobar amb japonès i anglès, majoritariament.

El final del ruta el farem passejant pel Jardins del Palau Imperial, a la zona de Marunouchi. Aquí hi ha dues zones per caminar, el jardí des d’on es veu el Palau Imperial, a qual només s’hi pot accedir dos dies a l’any, ja que és l’actual resdencia de l’emperador i el jardí del est on hi ha el Museu de la Col·lecció Imperial, amb entrada gratuïta.


Hauries de saber:

– Metro Pass: 24h ¥800, 48h ¥1200, 72h ¥1500. Les hores comencen a descomptar la primera vegada que l’utilitzes.

– Totes les propostes d’aquesta ruta són d’entrada gratuïta.

– Tokyo Anime Centre: obert de dimarts a diumenge de 11:00 a 19:00. Entrada gratuïta.

– Museu of the Imperial Collection: obert de 9:00 a 16:15, tancat dilluns i divendres. Entrada gratuïta.

Més fotos de Tokio

Anuncis