A Xina parlen xinès, això no és cap sorpresa. Tampoc ho és que està gairebé tot escrit amb caràcters i de la mateixa manera que la nostra lletra és diferent segons qui escrigui, ells també tenen la seva pròpia “lletra”, per tant el caràcter perfecte que has estudiat, poques vegades el veuràs escrit. A més a més, la pronunciació a Xina és molt important i molt difícil, la mateixa paraula, segons on poses la tonada, pot significar coses totalment diferents. És aconsellable portar escrit el que vols dir i si no t’entenen, ensenyar el paper (això si no voleu fer ús de la tecnologia, per parlar amb els xinesos us anirà molt bé el Wechat)

Per entrar al país, tant els catalans com els argentins necessitem visa, però pels argentins és més barata. D’ençà que te la donen tens tres mesos per entrar al país i una vegada hi ets, tens 30 dies per recorre’l. Només es pot entrar una vegada. Al consolat de Barcelona s’ha de presentar el bitllet o la reserva d’algun transport d’entrada i sortida del país i les reserves d’hotels. El tràmit els porta 7 dies durant els quals es queden el passaport. Atenció a la web perquè no obren cada dia.

Per recórrer el país, la millor opció és el tren, però si teniu poc temps potser haureu d’agafar algun avió.

La moneda oficial és el iuan, que al març del 2017 estava ¥1 a 6,8 dòlars americans. A Xina, els estrangers, només podem canviar al Banc de Xina (Zhōngguó Yínháng, 中国银行). Tenen bitllets per tots els valors i monedes pels valors més baixos.

Els aparells electrònics catalans es poden endollar perfectament al corrent sense cap adaptador.

A totes les ciutats, com a Pequín, tenen banys públics i gratuïts pel carrer, tot i que en realitat no hi ha tassa de water, és l’estil latrina. En aquest cas és convenient comprar paper de WC, ja que generalment no n’hi ha.

L’aigua embotellada costa entre ¥4 i 5. Als hotels i hostels hi acostuma a haver-hi aigua calenta per fer-se un te i menjar instantani.

El menjar és força barat, un plat de noodles frescos en un restaurant està entre ¥10 i 12, igual un plat d’arròs amb vegetals. Als restaurants, el te acostuma a ser gratis. Un cafè es pot trobar per ¥6. Els noodles instantanis de supermercat ronden entre els ¥1,5 i els ¥5, depenent de la marca i de la ciutat.

Algunes pàgines webs, com per exemple hotmail, el google i tot lo relacionat amb google, el facebook i altres estan vetades a Xina. Per poder-hi accedir s’ha de comprar una VPN que tenen un preu d’uns 12 dòlars al mes. Si no es vol gastar, es pot sobreviure sense, el Whatsapp funciona, així com Booking i Couchsurfing i després només cal preguntar als xinesos quin buscador utilitzen ells XX i instal·lar-se el Wechat, que seria el seu Whatsapp i el CTrip que és l’aplicació que utilitzen per veure els horaris de trens, avions, hotels, etc. Web amiga TravelChinaGuide

La nostra ruta per Xina va ser: Ereenhot-Hohhot-Pequín-Yellow Mountain (Huangshan)-Shanghai-Suzhou-Nanjing-Kaifeng-Luoyang-Xi’an-Pingyao-Daton-PequKín-Shijiazhung-Pequín-Tianjing.

Ereenhot (una nit) (Ideal: una estona, de fet si no és per travessar la frontera amb Mongòlia, no cal anar-hi).

– Dormir: ¥40 habitació doble amb bany compartit.
– Aigua embotellada: ¥4
– Autobús urbà: ¥1
– Menjar: plat d’arròs saltejat ¥20
– Anar de Ereenhot a Hohhot: el tren més barat és el que surt a les 9:32 i arriba a les 18:50. Preu ¥54, cadires.

Hohhot (2 dies, ideal 1 dia)

– Dormir: casa particular.
– Menjar: noodles frescos ¥10.
– Autobús urbà: ¥1 (només accepta bitllets de ¥1)
– Anar de Hohhot a Pequín: hi ha diversos trens. El tren nocturn més barat surt de Hohhot a les 23:11 i arriba a Pequín a les 7:10 del pròxim dia. Preu ¥75, en cadires.

Pequín (2 dies i un per la muralla).

– Dormir: ¥55 per persona en una habitació amb 4 llits i bany interior. Oferta trobada per Booking.com.
– Ciutat Prohibida: ¥60, 3 hores de visita.
– Anar de Pequín a Huangshan: una de les opcions més barates és de les 11:00 del matí a les 7:00 del pròxim dia. Vagó de llits obert per ¥310,5.
– Anar de Pequín a Shijiazhuang: una de les opcions més barates i a més a més t’estalvies la nit de hostel és el tren nocturn de les 03:40 per ¥43,5, cadires.
– Guarda motxilles: ¥40 dues motxilles grans (us en demanaran mes, negocieu)

Huangshan (tour de 5 dies per la zona)

– Anar de Huangshan a Shanghai: una de les opcions més barates, i a més a més t’estalvies la nit de hostel, és el tren nocturn de les 22:16 per ¥93, cadires.
La resta del pressupost no l’anotem perquè va ser un tour amb xinesos i no és l’esperit d’aquest blog.

Shanghai (2 dies, ideal 1 o 2 dies)

-Dormir casa particular.
-Autobús urbà des de ¥2 fins a ¥6.
-Anar de Shanghai a Suzhou: trens gairebé cada hora. El més barat costa ¥14,5.

Suzhou (1 dia, ideal 1 dia)

– Entrada als jardins de la ciutat des de ¥90 fins a ¥40, depèn del jardí.
– Anar de Suzhou a Nanjin: una de les opcions més barates i a més a més t’estalvies la nit de hostel és el tren nocturn de les 21:22 per ¥29,5, cadires.
– Guarda motxilles: ¥40 dues motxilles grans.

Nanjin (1 dia, ideal 1 dia)

– Metro: ¥2
– Anar de Nanjin a Kaifeng: una de les opcions més barates i a més a més t’estalvies la nit de hostel és el tren nocturn de les 20:44 per ¥86, cadires.
– Guarda motxilles: ¥10 dues motxilles grans.

Kaifeng (1 dia, ideal 1dia)

– Anar de Kaifeng a Luoyang: una de les opcions més barates i a més a més t’estalvies la nit de hostel és el tren nocturn de les 04:36 per ¥29,5, cadires.
– Guarda motxilles: ¥30 dues motxilles grans.

Luoyang (1 dia, ideal 1 dia)

– Entrada coves de Luoyang: ¥100
– Autobús 81 fins a les coves: ¥1,5
– Menjar arròs saltejat: ¥10
– Guarda motxilles: ¥30 dues motxilles grans.

Xi’an (2 dies, ideal 1 dia)

– Dormir: ¥20, en una tenda de campanya dins d’un hostel. Oferton de Booking.com.
– Entrada Guerrers de Terracota: ¥150
– Bus 603 fins als guerrers: ¥8
– Anar de Xi’an a Pingyao: una de les opcions més barates i a més a més t’estalvies la nit de hostel és el tren nocturn per ¥66, cadires.

Pingyao (1 dia, ideal mig dia)

– Anar de Pingyao a Daton: una de les opcions més barates i a més a més t’estalvies la nit de hostel és el tren nocturn de les 21:22 per ¥61, cadires.
– Guarda motxilles: ¥30 dues motxilles grans.

Daton (1 dia, ideal 2 dies)

– Plat combinat restaurant: ¥8
– Anar de Daton a Pekin: una de les opcions més barates i a més a més t’estalvies la nit de hostel és el tren nocturn de les 02:49 per ¥47,5, cadires.
– Guarda motxilles: ¥30 dues motxilles grans.

Shijiazhung (3 dies, ideal 1 dia)

– Dormir: ¥40, habitació privada per dos amb bany compartit. Tens aigua calenta per fer noodles o te.
– Autobús urbà: entre ¥1 i 2
– Autobús fins a Cāngyān san: ¥50.
– Entrada a Cāngyān san: ¥65.
– Tren de Shijiazhung a Pequin: tren nocturn de les 2:53 i costa ¥ 43,5.

Muralla Xina tram de Simatai

– Autocar 908 fins a Miyun: ¥15
– Autocar fins a Simatai: ¥15
– Entrada a la muralla: ¥40
– Anar de Pequin a Tianjin: una de les opcions més barates i a més a més t’estalvies la nit de hostel és el tren nocturn de les 04:41 per ¥18,5 cadires.

Tianjin

– Dormir: casa particular
– Menjar: ¥8
– Metro: entre ¥2 i 5.

Anuncis