Pingyao (平遥), una ciutat de la província de Shanxi i és una de les ciutats més turístiques de les proximitats de Pequín. Pingyao manté l’estil d’una ciutat del s.XIV, típica de la dinastia Han, una mica massa turística amb preus una mica inflats, però recomanable visitar-la. A més a més la gent recomana dormir en una de les cases típiques (nosaltres no ho vam fer).

L’antiga ciutat de Pingyao es troba dins del recinte emmurallat en forma de tortuga. S’hi pot accedir per una de les sis portes, quatre de les quals estan disposades com si fossin les potes de la tortuga, mentre que la porta del sud representa el cap i la del nord la cua de l’animal. La muralla mesura en total 6 quilòmetres i té una alçada d’uns 12 metres i entre 3 i 6 de gruix segons la zona. L’Antic carrer Ming-Qing és l’eix d’aquesta ciutat emmurallada, ple de botigues i restaurants encarats totalment al turista, a preus una mica més alts de la resta de Xina, segueix mantenint l’encant de la ciutat vella.

Per visitar qualsevol dels seus temples i museus s’ha de pagar entrada, de fet tenen una entrada combinada per CNY 130 que et permet visitar diverses instal·lacions en un dia. Si no voleu entrar enlloc, amb unes hores n’hi ha prou per recórrer la part emmurallada de la ciutat. Alguns dels temples que es poden visitar són el temple de la Ciutat Déu i del Déu de la Cuina i també el temple de Confugi, que és el temple de Confugi més ben conservat del país.

Per la seva arquitectura clàssica, la UNESCO la va incorporar la seva llista de Patrimoni de la Humanitat. A més a més, la ciutat manté l’estil comercial i bancari dels segles XIX i XX. De fet Pingyao va ser, al seu moment, el “Wall Street” de Xina.

Hauries de saber:

– Si vols entrar en algun dels seus edificis convé comprar el bono de dia que per CNY 130 et permet entrar a més de 20 llocs.

– Anar de Xi’an a Pingyao: tren nocturn que arriba a Pingyao a les 11:49 del matí per CNY 66.

Més fotos de Pingyao

Anuncis