Nanjing (南京市) és la capital de la província de Jiangsu, la segona ciutat més gran de l’est del país i antigament va ser la capital de l’imperi xinès durant diverses dinasties, entre elles la de l’Wu de l’Est, la Jin de l’Est i la Ming, essent una de les Quatre Grans Capitals Antigues, juntament amb   Xi’an, Luoyang i Pekin. Nanjing significa la capital del sud, ja que Beijing és la capital del nord.

La muralla que encara envolta la ciutat va ser dissenyada per l’emperador Zhi Yuanzhang de la dinastia Ming a mitjans del segle XIV, tasca que tardà més de 20 anys i a partir d’aquí es va establir la ciutat com la capital, durant uns 600 anys. Una de les portes més famoses és la Porta de Xina, la del sud, ja que és la més ben conservada, quedant com a exemple d’arquitectura defensiva de la dinastia Ming.

Un dels molts temples que es pot visitar, pagant una entrada de ¥30 és el Temple de Confugi, Fuzimiao. Antigament era un dels centres d’exàmens de la regió i avui hi destaca l’estàtua de bronze del filòsof i les trenta-vuit pedres pintades on hi ha representats paisatges de la vida de Confugi.

Gairebé al davant del temple de Confugi hi ha el pont Wende, que ens trasllada a la sisena dinastia, quan era un pont flotant. El 1585 va ser reemplaçat per un pont de pedra i posteriorment reconstruït per un de formigó. Si creuem el pont, anirem cap a una de les zones més típicament comercials de la ciutat. El carrer de Gongyuan, amb els seus 620 metres també és un dels clàssics llocs plens de botigues i menjar.

Hi ha altres punts a visitar com diversos temples, per exemple el Temple de Jiming, i museus, destacant el Museu de Nanjing que té entrada gratuïta presentant el passaport.

La UNESCO va declarar les tombes de la dinastia Ming com Patrimoni de la Humanitat. Tres d’aquestes tombes, el mausoleu de Ming Xiaoling, el de Sun Yat-set i el de Sun Quan es troben a la muntanya púrpura.

Hauries de saber:

– Entrada al Temple de Confugi: ¥3, visita 1 hora. Els palfons informatius estan en anglés.

– L’estació de trens queda lluny del centre però hi ha metro.

– Web de turisme de la ciutat.

– Anar de Suzhou a Nanjing: tren nocturn de les 21:22 que val ¥29,5.

Més fotos de Nanjing

Anuncis