El segon dia per Shanghai, recorregut l’imprescindible,  el destinem a conèixer dues àrees ben diferents entre elles, la zona vella i la zona francesa. La ciutat vella, ubicada en uns carrerons laberíntics, és coneguda pels locals com Nán Shì. Si us agrada comprar souvenirs, aquesta és la vostra zona, si us agrada tastar menjar, aquesta és la vostra zona, si voleu comprar roba, aquesta és la vostra zona, si no us agraden les multituds, aquesta, definitivament, no és la vostra zona. La millor manera de conèixer-la és callejeando, caminar sense rumb i fins i tot sortir dels límits per trobar-se un autèntic bazaar de Tot a 100 o un jardí de bambo, amb més de 8000 canyes, al parc Gucheng. El nom d’aquest parc significa “ciutat vella” i si bé es va construir al 2002, se l’hi va posar aquest nom perquè al seu interior podem contemplar elements antics com la muralla.

De camí a la zona francesa és interessant entrar al mercat de Flors, Ocells, Peixos i insectes, el Wànshāng Huāniaoyúchóng Shìchang. En aquest mercat de mascotes, que recorda lleugerament el vell mercat dels pagesos dels dissabtes de Pardinyes, podem veure peixos, ocells, gats i gossos però també una gran quantitat de tortugues de races totalment diferents (aquestes no són per menjar). La part més cultural és la venda d’insectes vius, la gran majoria grills que conserven dins de rotlles de paper de WC.

Com passa a moltes ciutats, la zona que antigament era de prostitutes, gàngsters, oci i perdició, ara és una de les zones més cares de Shanghai. Turísticament parlant, no hi ha gran cosa per veure però és interessant veure una Shanghai relaxada, i més després d’haver recorregut la part vella. El parc Fuxing, ple de nens pescant cap-grossos, potser un bon lloc de relaxació i descans. Aquest parc és un dels més antics de la ciutat, data de 1909, i manté l’estil francès dels seus inicis amb una barreja de jardineria xinesa que el fan molt atractiu.

Hauries de saber:

– Web de turisme de la ciutat.
Més fotos de Shanghai

Anuncis