Shanghai (上海), que significa per damunt del mar, és la segona capital de Xina i un dels indrets on sorprenentment es barreja millor la part occidental amb la xinesa. Quan sentim Shanghai ens ve al cap imatges d’executis, alts edificis i bancs però el que no ens esperem és trobar-nos coses tan poblerines com roba estesa pel carrer (literalment, caminant per les veredes hem d’anar esquivant samarretes, pantalons i calces). Podem passar de zones caòtiques que intenten recordar a l’antiga Xina, a zones mes caòtiques, totalment comercials i plenes de llums, a zones tranquil·les i a parcs a l’interior de la ciutat que ens faran oblidar que fora dels seus límits hi ha el bullici de gent que realment hi ha.

La importància de Shanghai es deu al seu riu Huangpu, que li fa de port. Aquí arriben avui centenars de creuers plens de turistes ansiosos per descobrir el país xinés i a part mercaderies que han convertit la ciutat en l’indret econòmic, financer i de comerç internacional més important del país.

El primer lloc que hem de xafar de la ciutat és el Bund, un passeig a la riba del riu Huangpu, el qual divideix la ciutat en dos. En aquesta zona hi destaquen els edificis d’estil europeu construïts durant els anys de 1930. Des d’aquest costat tenim una vista privilegiada de l’àrea de Pudong, on destaquen els edificis d’arquitectura moderna.

La zona comercial de la ciutat, que mai dorm i que a més a més està sempre plena de gent és el carrer Nanjing, un conjunt de botigues i restaurants totalment comercial que reflecteix perfectament la idea que teníem de Shanghai abans d’anar-hi. Després de la Guerra de l’opi, aquest carrer ja es va convertir en el centre de mercadeig més important de la ciutat, on els estrangers venien els seus productes i compraven el que volien importar cap a casa seva.

Seguint aquest carrer arribarem a la plaça Renmin o People Square. Aquesta plaça principal, plena de jardins amb la gespa perfectament segada està envoltada d’importants edificis com el Museu de Shanghai, el Gran Teatre i espectaculars gratacels.

Hauries de saber:

– Web de turisme de la ciutat.

Més fotos de Shanghai

Anuncis