Aquesta vegada, el que semblava que havia de ser difícil, va ser d’allò més fàcil. Per travessar la frontera cap a Xina és tan senzill com anar amb tren de Ulaan Bataar a Zamiin Uud. Allí agafar un autobús que et creu-hi la frontera i després un autobús que et porti a la ciutat de Ereen o Erenhot, ja a Xina.

Els passos a seguir són els següents, comprar a l’estació de trens de UB el passatge de tren local, fins a la ciutat fronterera. Comprar, a la mateixa estació de trens, el passatge per l’autobús que et creu-hi la frontera.

Pujar al tren i una vegada a l’autobús seguir la gent per fer tots els tràmits. Pujar a l’autobús que està esperant l’autobús que et travessa la frontera i baixar on baixa tothom, al mercat de Ereen. Però anem per parts.

A Mongòlia només hi ha una via de tren i una ramificació curta. Aquesta via és la que enllaça el Transiberià amb Xina, és a dir, el Transmongolià. També hi ha un trosset de via fèrria que arriba fins a Darkhan. Els trens tenen tres classes, la tercera classe és cadira, la segona és llit amb vagó obert i la tercera és vagó tancat. El vagó tancat són quatre llits, el vagó obert, és com a Rússia i les cadires no les vam veure o si…En teoria nosaltres havíem comprat la cadira però resulta que estàvem en un vagó obert de llits però enlloc de un llit una persona, era dos llits, tres persones. I això legalment, perquè podíem arribar a estar fins a quatre persones en el que seria un llit per un única persona. Però si tens la sort qie el teu “llit” es va buidant, t’hi pots acabar estirant.

Tornant al tema frontera. A l’estació de trens de Ulaan Baatar es pot comprar el passatge de tren local, fins a Zami Udd o l’internacional fins a Ereen o directament fins a Pekin.

Nosaltres explicarem la versió de Zami Udd que és la que vam fer, però també pengem les fotos dels horaris internacionals (actualitat a març 2017).

A la mateixa estació ja es pot comprar el bitllet d’autobús amb el qual travessaràs la frontera (8000T). El tren surt de Ulaan Baatar a les 17.30 i arriba a destí a les 7.20 del pròxim dia. L’autobús surt a les 7.30 de davant de l’estació de tren, ja està tot preparat per poder fer l’enllaç.

Travessar la frontera és un parell d’hores. A Mongòlia s’ha de passar les maletes i motxilles pels raigs X i s’ha de pagar una taxa de 5000T, en cas de ser estranger.

Una vegada travessada la frontera de Xina, l’autobús et porta fins a una zona on ja esperen un parell de busos locals que ens portaran fins al mercat de Ereen, allí on baixa tothom, s’ha de baixar perquè ja és el centre. Aquest autobús es pot pagar amb moneda de Mongolia, 300T, o amb yuans, 1Y (1Y=365T).

Tot el recorregut porta des de les 17.30h d’un dia fins a les 12:00 de l’altre.

I ja està, ja estem a la Mongòlia de Xina, la Monglia interior.

PD: tenim fotos dels horaris i preus del tren, si voleu algun detall, demaneu-nos-les, així no emplenem el post de fotos “lletges”; tot i que pràctiques.

Anuncis