​El monestir de Amarbayasgalant (Амарбаясгалант хийд)  és un dels tres més impotants de Mongòlia, els altres dos son el Gandantegchinlen Khiid de Ulaan Baatar i el Erdene Zuu de Karakorum. Actualment hi viuen uns 30 monjos però en el seu moment hi van arribar a viure més de 3000.

El monastir, que es troba a la vall del riu Evin, als peus de les muntanyes Burenkhan, es va construir entre el 1727 i el 1736 sota la dinàstica Mantxu, durant el regnat de l’emperador Kang Xi, en honor a Zanabazar, un líder budista. Abans tenia uns 40 temples, dels quals només en queden 28, desprès de la destrucció soviètica.

Pels voltants del monestir hi ha tot un poble muntant i preparat pels turistes que, afortunadament, durant l’hivern es converteix en un poble fantasma, deixant que poguem respirar l’aire monacal. Pels voltants, també s’hi han instal·lat diverses estupes i una estàtua de Buda.

El monestir de Amarbayasgalant i els seus voltants es troben a llista temptativa de la UNESCO. La UNESCO reconeix l’harmonia entre l’arquitectura del monestir i la naturalesa que l’envolta. Destaca els 40 temples originaris que es trobaven dins de les muralles de 207x175m i que mantenien simetria.

Hauries de saber:

– Entrada gratuïta

– Una de les opcions per visitar el monestir de Amarbayasgalant, per lliure, és viatjar de Ulaan Baatar a Darkhal i d’allí agafar un taxi (100000T) a compartir amb la gent. L’excursió us portarà gairebé tot el dia, són unes tres hores per anar, un parell per visitar el monestir i unes tres hores més tornar. Malgrat que en kilòmetres no sigui gaire per arribar-hi, s’ha d’agafar un desviament de la carretera principal i anar pel mig de l’estepa durant gairebé dues hores (tot dependrà de si és hivern i hi ha neu i fang o si és estiu). També s’hi pot arribant contractant un taxi des de Erdenet.

Més fotos del monestir

Anuncis