Rostov Veliki (Ростов), com Sérgiev Posad, forma part de les ciutats ubicades al nord-est de Moscou que formen l’Anell d’Or, un conjunt de ciutats històriques. Rostov es troba, precisament, a la ruta que uneix Sérgiev Posad amb Yaroslavl. Així que podem anar-hi al matí, abans d’arribar a Yaroslavl o a la tarda després de veure Sérgiev Posad.

El punt turístic de la ciutat és el Kremlin, el qual podem dividir en tres prats independents, connectades entre si. L’entrada al recinte és de 50p, exposicions a part. Per entrar al Kremlin hi ha dues opcions, per la gran porta de fusta de l’església Yoan Bogoslov o per la petita porta del lateral, la del pati de les catedrals. Si entrem pel pati de les catedrals, veurem la Catedral de l’Assumpció que data del s.XVI. Al cotat hi ha el campanar, un dels més famosos del país, fins i tot, cada campana té el seu propi nom. Per exemple, la més gran, que pesa 32 tones, s’anomena Sysoy en honor al fundador de la ciutat. A través d’una porta-església entrarem a la segona part del Kremlin, el pati de l’arquebisbe, que seria on haguéssim sortit si haguéssim entrat per l’església Yoan Bogoslov. En aquesta àrea hi havia la residència del metropolità ortodox i diversos palaus que daten de finals del s.XVII. Aquí també hi ha algunes esglésies, com la de Sant Gregori, la de Sant Joan l’Apòstol i la de la Resurrecció de Crist. Una altra porta petita ens portarà al jardí ple d’arbres fruiters, decorats amb casetes per donar menjar als ocells.

Resseguint la vora del llac Nero, que a l’hivern està totalment gelat i s’utilitza com a carretera, s’arriba al monestir de Sant Jacob, Spaso-Yakoslevski, que data de finals del s.XVIII. Aquí hi destaquen les esglésies de la Concepció de Santa Anna i la de Transfiguració. El monestir està operatiu i també actua com a seminari.

El Kremlin està a la llista temptativa de la UNESCO per ser declarat Patrimoni de la Humanitat.

Hauries de saber:

– L’estació de trens està a prop del centre.

– Entrada al temple: 50p.

– Anar a Rostov des de Moscou: tren que surt a les 7:30h de l’estació Yaroslavsky vokzal (Ярославский вокзал) i arriba a les 11h. Preu 620p.

Mes fotos de Rostov

Anuncis